Meditasjon i vintermørke


Hva er egentlig meditasjon?  For meg handler det om å stoppe alle tankene som svirrer altfor fort rundt i hodet på meg.  Altfor mange ting skal skje på en gang, og samtidig skal fremtiden planlegges. 

Jeg har lest at det er stressdempende å kose med et dyr.  Det tror jeg på.  Det å sitte med hendene gravd ned i pelsen til et varmt "gryntende" dyr gjør ikke noe annet enn å fremkalle gode følelser.  Eller å stelle med en hest. Eller en sau, geit eller ku... Jeg så en videosnutt på FB i går med en dame som satt med hele kuhodet i fanget og koste.  Alle dyr og mennesker trenger kos!

I går kveld var det nydelig ute, hvitt over alt, 5 minusgrader og en lysende måne.  Etter å ha lekt litt i hagen gikk vi innover de harde jordene.  Det var så vakkert, akkurat som et julekort.  Vi kom til et vann, og jeg kjente trangen til å legge meg ned på bakken bare for å titte på stjernene.

Først trodde hundene selvsagt at vi skulle leke, siden jeg la meg ned, men etter en stund med forsøk på å slikke meg inni munnen, hoppe oppå meg og grave rundt meg fikk jeg ligge litt i fred og titte opp på stjernehimmelen.  Byen lyste opp den ene siden av himmelen så der kunne jeg ikke se stjernene, men på den andre siden kunne jeg se dem klart.  Månen sendte sine sølvstråler ned over trærne, åsen, åkrene og vannet. Det var stille, en kald vind strøk forsiktig over ansiktet mitt og jeg var varm inni de tykke klærne mine. Jeg lå en stund og lyttet etter lyder.  Et helikopter hørtes i det fjerne og noen barn lo frydefullt et godt stykke unna.  Foruten dette var det helt stille.  Det luktet friskt av vinter.  En riktig avkobling fra julestresset som allerede er i gang.

Jeg anbefaler alle å ta en liten titt på stjernehimmelen fra bakken en dag.  Det er en veldig enkel måte å koble av på!